I. Conditii generale de inchiriere:


1. Varsta
In majoritatea tarilor, varsta minima pentru a inchiria o masina este 21 ani. In unele tari, se aplica taxa de sofer tanar daca soferul are sub 25 ani.

2. Permis de conducere
Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni. Daca permisul de conducere nu este scris cu caractere latine, este necesar un permis de conducere international. Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

3. Metode de plata
Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. In contul cartii de credit prezentate la inchiriere trebuie sa fie disponibila o suma care sa acopere costul estimat al inchirierii cat si alte taxe/costuri ce se pot aplica (ex, fransiza asigurare, servicii aditionale, etc.). Pentru grupele auto superioare se pot solicita 2 carti de credit diferite.
AVIS accepta carduri de credit: American Express, MasterCard/Eurocard, Visa si Diners Club. Plata cu numerar se accepta doar alaturi de un card de credit. Nu se accepta cardurile: American Express Optima and Optima Oasis, Visa Electron, Maestro, Cirrus, Solo, JCB.

4. Contractul de inchiriere
Masina este inchiriata in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de inchiriere. Persoanele care inchiriaza sunt rugate sa citeasca cu atentie Contractul si sa confirme acceptarea acestuia, prin semnarea documentului respectiv, la biroul de inchiriere Avis. Clientul trebuie sa indeplineasca toate cerintele, calificarile si standardele AVIS, incluzand cele referitoare la varsta, metoda de plata, permis de conducere valid si pasaport.
AVIS isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea, fara explicatii.

II. Termeni si Conditii de rezervare:


1. Parcurgerea procesului de rezervare si acceptarea termenilor si conditiilor si crearea unei rezervari nu constituie un contract de furnizare de servicii de inchirieri auto.
Contractul de furnizare de servicii de inchirieri auto se va incheia intre dumneavoastra si o companie care face parte din Avis Rent A Car System, care va furniza autoturismul (Furnizorul local).

2. O rezervare completa, la care ati primit numarul de confirmare, este garantata de catre Furnizorul local, atat timp cat dumneavoastra indepliniti conditiile de inchiriere ale Furnizorului local.

3. O rezervare la care nu v-ati prezentat pentru ridicarea autoturismului in 24 ore de la data/ora la care ar fi trebuit sa preluati masina conform datelor din rezervare sau pe care nu ati anulat-o pana la data/ora de preluare ale autoturismului conform datelor din rezervare, poate atrage o penalizare de neprezentare care poate fi (in functie de tara unde inchiriati masina) 40 EUR, 40 UKL sau 60 CHF. Cu toate acestea, in caz de forta majora care poate fi dovedita (catastrofe naturale, terorism, razboi, greva, miscari sociale etc) aceasta taxa va va fi returnata.
Sub rezerva disponibilitatii autoturismelor si pierderii confirmarii rezervarii autoturismului, in cazul in care doriti sa modificati o rezervare existenta, pana la momentul inchirierii, puteti face acest lucru pe acest site sau apeland biroul de rezervari la 004.021.210.43.44

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la:
reservations@avis.ro
004 021 2104344